Interview | China Media Group in Hungary

Interview | China Media Group in Hungary

Zhang Yu Carolyn tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar mesterszakán végezte kiváló eredménnyel. Jelenleg Karunk művésztanára. A China Media Group a kínai tavaszünnep alkalmából készített vele interjút.

Zhang Yu a Monarchia Operett Társulata vezető koloratúraszopránja, a legmagasabb hangátfogása „high high C”. 2011-ben jelent meg a Keleti pacsirta a Duna felett című CD-je, a Kínai Művészeti Központ Zenetagozatának vezetője. 2018-ban elnyerte a Pro Cultura Hungarica díjat a magyar kultúra értékeinek külhoni megismertetésében és terjesztésében végzett munkájáért, ugyanabban az évben a magyar oktatási és kulturális miniszter meghívására fellépett a Kodály Központban.

http://www.music.u-szeged.hu/kari-elet/szte-bbmk-2021-februar/kinai-tavaszunnep?objectParentFolderId=25632

Zhang Yu Carolyn tanulmányait Szegedi Tudományegyetem zeneművészeti kar mester szakán végezte kiváló eredménnyel, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának énektanára, most zenefilozófiából PhD-hallgató. Zhang a Monarchia Operett Társulata vezető koloratúraszopránja, a legmagasabb hangátfogása „high high C”, 2011-ben jelent meg a Keleti pacsirta a Duna felett című CD-je. Zhang a Kínai Művészeti Központ Zenetagozatának vezetője. 2018-ban elnyerte a Pro Cultura Hungarica díjat a magyar kultúra értékeinek külhoni megismertetésében és terjesztésében végzett munkájáért, ugyanabban az évben a magyar oktatási és kulturális miniszter meghívására fellépett a Kodály Központban.

Full Interview in Hungarian:

http://hungarian.cri.cn/radio-programmes/3790/20210204/616388.html